Geschiedenis

Contactinformatie

Buts Meulepas
Alanenweg 1
5342 PV Oss
Nederland
Openingstijden
Ma. 7:30 - 17:30
Di. 7:30 - 17:30
Wo. 7:30 - 17:30
Do. 7:30 - 17:30
Vr. 7:30 - 17:30
Za. 8:00 - 14:00
Zo. gesloten

Pauze 12:30 - 13:00

In 1978 starten Wim Buts en Wim Meulepas aan de Tubantenweg in Oss een eigen bedrijf. Van meet af aan legt de onderneming zich toe op het produceren en verkopen van landbouwmachines, onder de merknaam BM, een afkorting van Buts Meulepas. Dat is het prille begin van Buts Meulepas.

Vanaf de beginjaren verlopen de zaken voorspoedig voor het kersverse bedrijf. Een verhuizing naar de huidige locatie aan de Alanenweg in Oss laat dan ook niet lang op zich wachten. In de daaropvolgende jaren richt Buts Meulepas zich naast eigen productie ook steeds meer op de import en levering van landbouwmachines. Zodoende groeit de onderneming uit tot een bloeiend landbouwmechanisatiebedrijf.

Begin jaren negentig brengt Buts Meulepas een volledig in eigen beheer ontwikkelde sleepvoetbemester op de markt. Dankzij deze innovatieve machine krijgt de naamsbekendheid en daarmee ook de groei van het bedrijf een flinke impuls.

Na het overlijden van medeoprichter Wim Buts, midden jaren negentig, wordt de onderneming voortgezet door zijn compagnon Wim Meulepas.

Niet lang daarna komt de dagelijkse leiding in handen van de nieuwe directie, aangevuld met Willie Gremmen, Theo van de Laar en Frans Meulepas.
Een belangrijk dealerschap wordt in 1996 binnen gehaald die de Tuin en Park afdeling flink zal laten groeien, namelijk het nu nog steeds zeer toonaangevende merk Husqvarna. Door de jaren heen zal blijken dat dit dealerschap een zeer belangrijke rol gaat spelen in de ontwikkeling van de Tuin en Park afdeling.

Rond de eeuwwisseling bereikt het bedrijf een nieuwe mijlpaal door de overname van het topmerk “Goudland”. Sindsdien produceert Buts Meulepas ook onder die naam eigen machines.
Medio 2002 wordt er een flinke verbouwing afgerond aan de Alanenweg waardoor alle takken van Buts Meulepas uitgevoerd kunnen worden op één locatie. Door de jaren heen worden er meerdere verbouwingen gedaan.

Een sterke groei in verkoop van mini-loaders en een nauwe samenwerking met Tobroco machines doet er in 2005 toe beslissen dat Buts Meulepas een vast verkoop -en servicepunt wordt van Giant-Tobroco.

In 2012 neemt het bedrijf afscheid van Wim Meulepas, een van de oprichters van Buts Meulepas. Hiermee komt het bedrijf in handen van de drie huidige directie leden.

In de eenentwintigste eeuw groeit naast landbouwmachines ook het aandeel van machines voor Tuin en Park sterk.
In de komende jaren wil Buts Meulepas zijn vooraanstaande positie in de agrarische sector, de hovenierswereld en de particuliere sector verder verstevigen.